32 yıl geç gelen bayram

32 yıl sonra ilk özgür bayram

32 yıl sonra ilk özgür bayram

 

Ateist-sol kesimlerin tahrikleriyle başlayan ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan 1993’teki Madımak Oteli yangını bahane edilerek hayatları çalınan Sivas mazlumları, hüzünlü bir mutluluk yaşıyor.

SEBAHATTİN AYAN  İSTANBUL

Uydurma delillerle ve düzmece mahkemelerle zindana atılan ve geçtiğimiz ay AİHM’in verdiği hak ihlali kararının ardından tahliye olan mazlumlar, 32 yıl sonra aileleriyle bayram yapacak olmanın heyecanını taşıyor. Tam 63 bayramı ailelerinden ve sevdiklerinden ayrı bayram geçiren Sivas Mazlumları yaşadıkları mutluluğu Akit’e aktardı.

HÜZÜN VE SEVİNÇ BİR ARADA

Sivas Mazlumu Bülent Düvenci, “Aradan tam 32 yıl geçti. İstanbul’dan ayrılalı ise 20 yıl oldu. Geçenlerde bir yere iftara davet edildim. Orada, sanki zaman tünelinden geçmiş gibi, genç bıraktığımız insanların yaşlanmış hâlini gördüm. Allah’a şükürler olsun, hayatın akışına ayak uydurmaya çalışıyoruz. Dış dünyaya adapte etmeye çabalıyoruz. Bu bayram dışarıdayız ama kalbimiz yine buruk. Binlerce kez şükürler olsun ki, Cenâb-ı Allah bize bu imtihanı alnımızın akıyla geçmeyi nasip etti. Dostlarımızın desteğiyle, dualarıyla bugünlere ulaştık. Şükürler olsun. Bize bu iftirayı atanlar, zulmedenler, haksız yere ceza verenler, bunu onaylayanlar ve bu zulme göz yumanlar utansın! Cezaevinden çıktığımızda memlekete gittim ama bakıyorum ki gidip de yüzüne bakacağım kimse kalmamış. Ne ana, ne baba, ne amca, ne dayı… Hepsi vefat etmiş. Şimdi memlekete gitsek, mezarlıkta kara toprağa bakacağız. Rabbim bizi bu sınavdan alnımızın akıyla çıkarmayı nasip etti, elhamdülillah. Sizin desteğiniz olmasaydı, bizim varlığımızdan kimsenin haberi olmayacaktı. 20 yıl boyunca her gün Yeni Akit okudum. O gazeteyi okumadığım gün kendime gelemiyordum. Allah sizden razı olsun. Siz, dışarıdan bize destek oldunuz, biz de içeride mücadele ettik. Şükürler olsun! Allah hepinizden razı olsun!” dedi.

BAYRAM KUTLAMAYI UNUTTUK

Mevlüt Atalay ise “Bayramı yaşamadan bilemeyiz. Ben artık bayram yaşamayı unuttum. Ailemden sevdiklerimden ayrı 63 bayram geçti. Benim için yine buruk geçecek. Çünkü birçok sevdiğimi kaybettim. Bayramlaşabileceğim pek bir büyüğüm sevdiğim insan kalmadı. Benim için zor bir bayram olacak. Dile kolay ama yaşaması tarifsiz bir imtihandı. Her bayram, ‘Belki bir sonraki bayram sevdiklerimin yanında olurum’ diyerek teselli buldum. Dualarım, sabrım ve inancım beni ayakta tuttu. Bugün, nihayet özgürüm. Ama geriye baktığımda, gittiğim memlekette yüzüne bakacağım kimse kalmadığını görüyorum” şeklinde konuştu.

28 ŞUBAT MAĞDURLARI DA TAHLİYE EDİLSİN

Öte yandan, 28 Şubat darbecileri tahliye olurken mağdur ettiği Müslümanlar seslerinin duyulacağı günleri bekliyor. 28 Şubat mazlumlarından İsmail Şahbalta’nın kardeşi Serpil Pala, “Sivas mağdurları çıktı 28 Şubat mağdurları hâlâ içeride. Bir bayram daha yalnız ve hüzünlüyüz. Abimin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Döneminde güçlü olan paşalar bile çıktı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kontrol Edin

21 yıldır aşkla Hacivat ve Karagöz’ü yaşatıyor

Sadece eğlendirmekle kalmıyor! 21 yıldır aşkla Hacivat ve Karagöz’ü yaşatıyor Balıkesir’in özgün “Hayalisi” Murat Seyman, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir