Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Devlet Bahçeli çok sert ve doğru ikazlarda bulundu
Siyaset
2021-02-09 14:25

Devlet Bahçeli çok sert ve doğru ikazlarda bulundu

MHP lideri Bahçeli'den yeni açıklamalar

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuÅŸtu. Bahçeli, "Türkiye üzerinde plan yapanlar, milletin vermediÄŸi yetkiyi almak için kuyrukta bekleyenler, demokrasi dışı arayışlara heves edenler, aynı zamanda dış güçlerden namertçe medet umanlar, alayınızı uyarıyorum girdiÄŸiniz yolun sonu uçurum, akıbetiniz mahvoluÅŸtur" dedi.

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuÅŸtu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle: 

Türk Milliyetçileri olmasaydı, devrilen bir imparatorluÄŸun altından yeni bir devlet nasıl çıkardı? Bugün bol keseden sallayan siyasetçilerin buna bir cevabı var mıdır? MHP, Türkiye'nin lehine ve yararına olmadığını düÅŸündüÄŸü her konuda sonuna kadar direnmiÅŸtir. Bu direniÅŸ ve mücadele sonuna kadar bundan sonra da korunacaktır. Demokrasi dışı arayışlara heves edenler, dış güçlerden medet umanlar, alayınızı uyarıyorum. GirdiÄŸiniz yolun sonu uçurumdur. MHP teslim alınmadan bu milleti parçalayamaz, yıkamaz, karanlığa çekemezsiniz. Yaparız diyen varsa hodri meydan. Vallahi buradayız.

İkaz ile hatırlatıyorum, Türkiye düÅŸmanlarının dolduruÅŸuna gelip maÅŸalık yapanla, mahÅŸeri vicdan karşısında hesap vereceklerini unutmasınlar.

"BAYRAM DEĞİL, SEYRAN DEĞİL, KULAÄžINIZA KİM NE FISILDADI DA YOLLARA DÜÅžTÜNÜZ?"

MHP ve AK Parti dışındaki partiler Türk siyasetinde çölleÅŸme, hatta çürümenin failleridir. Bunların akılları kiralıktır. Ne dedikleri bellidir, ne duruÅŸları berraktır. Siyasete hakim olan dağınıklıklar, ani kopuÅŸlar, derin çatlaklar, gün aşırı deÄŸiÅŸen iliÅŸkiler, demokrasi kültürümüz açısından endiÅŸe vericidir. Mlum partilerin tutuÅŸmuÅŸ gibi kapı kapı dolaÅŸmaları, kameralar karşısında zoraki gülümsemeleri oldukça sıklaÅŸtı. Bayram deÄŸil, seyran deÄŸil, kulaklarına kim ne fısıldadı da bunlar yola düÅŸtüler?

CHP-HDP GÖRÜÅžMESİ SONRASI BİRLİKTE GÖRÜNTÜ VERİLEMEMESİNE TEPKİ: YAN YANA DURAMAYANLARA TÜRKİYE EMANET EDİLİR Mİ?

Siyasetin zillet ayağı toz duman içindedir. CHP ile HDP arasındaki görüÅŸme trafiÄŸi ve sonrasındaki sisli ve sinsi manzara gözümüzden kaçmamıştır. AÅŸina olduÄŸumuz görüÅŸme sonrası ortak basın toplantısı CHP'nin kurnazlığı ile yapılamamıştır. CHP siyasi korona nedeni ile sanırım hDP ile arasına sosyal mesafe koymuÅŸtur. Bu ne yaman çeliÅŸki, nasıl bir ittifak ortaklığıdır? İçeride can ciÄŸer kuzu sarması, dışarıda ne sen beni tanı ne ben seni! Madem basının, milletin karşısına çıkma cesaretiniz yok, nasıl görüÅŸüyorsunuz! O zaman neden yürek yemiÅŸ gibi konuÅŸuyorsunuz! Birbirinin yanında duramayanlara Türkiye emanet edilir mi? Türkiye bu orta oyununa izin verir mi? Çıkın sahneye de boyunuzu görelim, kaç kilo olduÄŸunuzu görelim!

"ZİLLET İTTİFAKININ ORTAĞI PKK'DIR, SOROS'TUR, FAİZ LOBİSİDİR"

Allah'a ÅŸükür ki, bizim saklanacak, hiçbir zaafımız yoktur. Sayın CumhurbaÅŸkanımız ile ihtiyaç hasıl olduÄŸunda görüÅŸür, fikirlerimizi paylaşırız. Aramızda ihtilaf yok, utanacak bir konumuz yok, pazarlık yok. CHP Genel BaÅŸkanı ÅŸeffaf olmalıdır. PKK ile arasına duvar örmelidir. CHP'nin HDP ile görüÅŸmesi, PKK ile teması demektir. Zillet ittifakının görünmeyen ortakları, PKK'dır, Soros'tur, faiz lobisidir. CHP ile HDP'yi ayırt etmekte zorlandığımızın altını çizmek istiyorum.

Buna üzülüyoruz. Bu gidiÅŸle CHP'nin sömürge partisine dönüÅŸtürülmesi kaçınılmazdır. CHP yönetiminin Kandil'e deÄŸil Anıtkabir'e bakması tavsiyemizdir.

"İZMİR'DE ÖZERK BİR YÖNETİM KURULDU DA BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI?"

CHP Genel BaÅŸkanı geçen hafta İzmir'deki konuÅŸma ile HDP'yi temsil ettiÄŸini gıyaben de olsa ispatlamıştır. Uluslararası piyasaların İzmir belediyesine daha düÅŸük faizle kredi verdiklerini söyleyerek cahil siyaset kavramına yeni bir boyut eklemiÅŸtir. Hazinenin tahvil ihracı ile uluslararası kuruluÅŸlardan proje kredi saÄŸlanması konusundaki ayrımı bilmediÄŸi ya da çarpıttığı ortaya çıkmıştır. KılıçdaroÄŸlu'nun ekonomiden anladığı buysa vay milletimizin haline. Bunlar martın sonuna bahar diyorlardı, kastettikleri meÄŸerse karakışmış. İzmir BüyükÅŸehir Belediyesi devlet içinde devlet deÄŸildir. Devlet tektir. Bu devlet Türkiye Cumhuriyeti'dir. Belediye dış finansman kullanacaksa bunun izin mercii Hazine ve Maliye Bakanlığı'dır. İzmir'de özerk bir yönetim kuruldu da bizim haberimiz mi olmadı? CHP'li belediye baÅŸkanları belediye iÅŸlerinden baÅŸka her ÅŸeye burunlarını sokmaktadır.

Kimisi 2023 yılında iktidar deÄŸiÅŸikliÄŸi olacak der, kimisi rektörlere mektup yazar. Bu devran bu ÅŸekilde ilerlemeyecek. Demokratik hesaplaÅŸma döneminde kimin alnı ak milletimizin hakemliÄŸinde herkes görecek.

BOÄžAZİÇİ PROVOKASYONU

BoÄŸaziçi Üniversitesi'ne ataması yapılan rektöre itiraz edenlerin ana dinamiÄŸi marjinal örgütlerdir. Bir öÄŸrencinin DHKP-C'li ile ne iÅŸi olur? Bir gencimizin yasadışı sol örgütlerin yuvalandığı hücre evleri ile ne bağı olacaktır? Rektör atanması yasal olabilir ama demokratik deÄŸil diyenler, kendi fikir ve düÅŸüncenizden baÅŸka her görüÅŸe hazımsızlık göstermeniz demokrasinin neresiyle baÄŸdaÅŸmaktadır.

Katil polis demek, polis otolarını taÅŸlamak, ifade ve düÅŸünce hürriyetinin neresine sığmaktadır. Gözaltına alınanlardan 101'inin BoÄŸaziçi Üniversitesi ile iliÅŸiÄŸi yoktur. Evlatlarını üniversiteye gönderen muhterem analarımız, çocuÄŸunuz bu örgütlerin eline düÅŸerse bundan memnun olur musunuz? Polislerle çatışmalarından mutluluk duyar mısınız?

KılıçdaroÄŸlu, Türkiye'nin evlatlarını serbest bırakın diyor. BaÅŸkalarının sırtından kurban kesmesi kolay. ÇaÄŸrımı tekrarlıyorum. Evlatlarınıza sahip çıkın. Ne KılıçdaroÄŸlu'nun eline, ne de onun bunun keyfine bırakmayın. ÖÄŸrenci baÅŸka terörist baÅŸkadır.

ÖÄŸrencilerin haklı isteklerine kulak vermek elbette görevimizdir. Terörle irtibat ve iltisaklı olan öÄŸrenci deÄŸil, suçludur. ÖÄŸrenci olmayanlar ne arıyor üniversite kapalarında? Devlet buna izin mi versin? Sabah ilk gelen üniversitelerde derebeylik mi ilan etsin?

YENİ ANAYASA

Parlamenter sistemin izlerini silmek, kalıntılarını temizlemek lazımdır. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ne uygun yeni bir anayasa yazılmalıdır. Cumhur İttifakı olarak bu konuda ilke birlikteliÄŸimiz çok nettir. 


Bu haber 28 kez okundu.

                                                   7 + 9 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

Haber Scripti V5 © 2020 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Espower Bilisim