Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
35 yıldır CHP'nin yönettiği İzmir suya gömüldü
ÅŸehir
2021-02-06 20:31

35 yıldır CHP'nin yönettiği İzmir suya gömüldü

İzmirlilerin artık sabrı tükendi! KılıçdaroÄŸlu ve Soyer'e büyük tepki

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, yağışlar sonucu cadde ve sokaklarını sel vuran İzmir'i ziyaret etti. Dükkanını su basan bir esnaf KılıçdaroÄŸlu'na tepki göstererek "Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Bir vatandaÅŸ ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin" ifadelerini kullandı.

 

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, 2-3 Åžubat'taki kuvvetli yağışla oluÅŸan selde dükkanları zarar gören esnafı ziyaret etti.

Kemal KılıçdaroÄŸlu, İzmir programı kapsamında geldiÄŸi Konak ilçesindeki Güzelyalı Semti sakinlerine geçmiÅŸ olsun dileÄŸinde bulundu.

ALTYAPI GERÇEKTEN BİTİK


KılıçdaroÄŸlu'nun sohbet ettiÄŸi esnaflardan Saadet Körbulak, kent altyapısını eleÅŸtirerek ÅŸunları söyledi:

"Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Bir vatandaÅŸ ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin. Sadece bir benim canım yanmadı. 2 hafta önce KarabaÄŸlar'da can yandı. Åžimdi burada esnaflarla birlikte canımız yandı. Lütfen altyapıya ağırlık verin. Bu altyapının İzmir'de düzelmesi gerekiyor. Zararımın karşılanmasını istiyorum."

KILIÇDAROÄžLU: AFET


KılıçdaroÄŸlu, "Bir yılda yaÄŸması gereken yaÄŸmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları yapılmış. Bütün esnafın zararları ve var olan sorunları çözülecek, maddi kayıpları giderilecek. Ön tespitler yapıldı." dedi.

İKLİM DEĞİŞİLİĞİNE BAĞLADI


Körbulak, iÅŸ için çok sık yurt dışına gidip geldiÄŸini, deniz seviyesinin altındaki Hollanda gibi ülkelerde bu sorunun yaÅŸanmadığını belirtmesi üzerine KılıçdaroÄŸlu, "Hollanda'nın koÅŸullara göre altyapı yapılıyor. Burada ise Türkiye koÅŸullarına göre altyapı yapılıyor ama olaÄŸanüstü, afet boyunda olan yaÄŸmur yağınca tabii bunlar çıkıyor ortaya. İklim deÄŸiÅŸikliÄŸiyle beraber yeniden bütün çalışmalar gözlen geçirmek lazım. Tek İzmir için deÄŸil Türkiye için." dedi.

KılıçdaroÄŸlu'nun ziyaret ettiÄŸi bir kuaför, sel basan dükkanının büyük zarar gördüÄŸünü, zararlarının bir an önce karşılanmasını istedi. Bir mahalle sakini ise MithatpaÅŸa Caddesi'nde bulunan bir kapıcı dairesinin sel nedeniyle zarar gördüÄŸünü ama itfaiye ekipleri tarafından hasar tespitinin yapılmadığını iddia etti.

TUNÇ SOYER'E DE TEPKİ

VatandaÅŸlardan biri felaketten sonra hala ekiplerin gelmediÄŸini söyleyerek, "İtfaiye gelmedi. Rapor gelmeyince sosyal yardımlaÅŸma gelmiyor. Siz kapıcıların yanındasınız. Lütfen itfaiye gitsin o kapıcı dairesine. Adamın ceketinden baÅŸka hiçbir ÅŸeyi kalmadı BaÅŸkanım. İtfaiye gelmezse o adam aç açıkta kalacak." ÅŸeklinde tepkisini dile getirdi.

Soyer bu tepkiye, "Tamam abi yetiÅŸiyoruz iÅŸte merak etmeyin." diye cevap verdi.

"SIRF KILIÇDAROÄžLU GELECEK DİYE..."

Daha sonra Soyer, "Kaç gündür yoksunuz. Burada hiç ekip yoktu. Gerçekleri söylüyoruz. Sırf KılıçdaroÄŸlu gelecek diye burada bir dünya ekip var." sözleriyle itiraz eden vatandaÅŸa cevap vermeden uzaklaÅŸtı.

 ETİKETLER

 


Bu haber 24 kez okundu.

                                                   5 + 2 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

Haber Scripti V5 © 2020 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Espower Bilisim