Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Eski model SUV araçlar başınızı ağrıtmasın
Taşıt
2021-02-02 16:18

Eski model SUV araçlar başınızı ağrıtmasın

Hepsi 100 bin liranın altında! Satın alırken bunlara dikkat

Sıfır otomobil fiyatları her geçen gün yükselirken ikinci ele daha çok raÄŸbet gösterilmeye baÅŸlandı. Pazarlık imkanının geniÅŸ olmasından dolayı ikinci el otomobil piyasası hız kazandı. İkinci elde oldukça fazla raÄŸbet gören eski model SUV'lar araç sahibinin başını fazlaca aÄŸrıtabiliyor.

Sıfır otomobil fiyatları yükseliÅŸini sürdürüyor. Kredi faizlerinin de yüksek olması nedeniyle sıfır otomobil almak zorlaşıyor. Maddi imkanları sıfır otomobil almaya yetmeyen ancak ikinci el otomobil alabilecek kiÅŸiler ise imkanları dahilindeki otomobilleri tercih ediyor.

İkinci elde SUV grubuna yönelik olarak ilgi artıyor. Yerden yüksek olması, gösteriÅŸli durması tercih sebeplerinin başında yer alıyor. Ancak bazı SUV gruplarında hiçbir inceleme yapmadan satın alma gerçekleÅŸtirenler hem yakıt hem de parça temini ve fiyatları açısından büyük sıkıntılar yaşıyor.

SEÇENEKLER AZALDI

İkinci el piyasasını manipüle eden satıcılar nedeniyle fiyatlarda balon oluÅŸtu. Normalde yaşı gereÄŸince 50 bin lira etmeyecek araçlar 100-150 bin lira bandında satışa konuluyor. Alternatif olmamasından dolayı da ikinci el otomobile ihtiyacı olanlar maalesef bu araçlara yöneliyor. İkinci el otomobili yatırım aracı olarak görenler de al-satçılığa özeniyor. Aldığı arabayı 5 bin lira fazlasına satmaya çalışanlar da fiyatları yukarı çekiyorlar.

TEKNOLOJİSİ ESKİ SUV’LAR

100 bin lira civarında satışa çıkan SUV’ler hem yüksek motor hacmi hem de eski teknoloji ÅŸanzımanlarla satılıyor. Genelde 4 ileri otomatik vitese sahip olan bu araçların yakıt giderleri maksimum seviyeye ulaÅŸtı ve verimlilikleri de düÅŸtü. Günümüzde 10 ileri otomatik vitesli araçlar mevcut. Birçok 100 bin liranın altındaki SUV ise Uzak DoÄŸu menÅŸeeli markalardan oluÅŸuyor.

PARÇA TEMİNİ SORUN OLABİLİYOR

Eski olmalarından dolayı ucuz diye alınan SUV araçlar arıza yaptığında büyük sorun oluÅŸturuyor. Sıfır parçası çok pahalıya satılanlar, parçası sadece hurdacılarda bulunanlar da var. Eski olduÄŸu için tamire yanaÅŸmayan ustalar da iÅŸin içine girince gösteriÅŸli olmasına kanılarak alınan SUV’lar bir an önce elden çıkarılmak isteniyor.

YÜKSEK KİLOMETRE, HASAR, BOYA VAR

100 bin lira civarına satılan SUV araçlarda hasar kaydı, çok yüksek kilometre, boya, deÄŸiÅŸen gibi birçok olumsuz faktör bulunuyor. Aracı alırken bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

İŞTE 100 BİN LİRAYA SATILAN SUV ARAÇLAR

KIA Sorento 2006 model dizel otomatik 100 bin lira

Renault Koleos 2010 model dizel otomatik 100 bin lira

Nissan X-Trail 2005 model benzin-LPG otomatik 100 bin lira

SsangYong Rodius 2007 model dizel manuel vites 100 bin lira

Nissan Qashqai 2011 model dizel manuel vites 100 bin lira

Chery Tiggo 2011 model benzin-LPG otomatik 100 bin lira

Honda HR-V 2005 model benzin-LPG otomatik 99 bin lira

Land Rover Freelander 2005 model dizel otomatik 98 bin lira

Skoda Yeti 2010 model benzinli manuel vites 98 bin lira

Dacia Duster 2012 model dizel manuel vites 97 bin lira

Hyundai Tucson 2005 model dizel otomatik vites 97 bin lira

Suzuki Grand Vitara 2006 model benzin-LPG manuel vites 97 bin lira

KAYNAK : Hürriyet


Bu haber 41 kez okundu.

                                                   1 + 1 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

Haber Scripti V5 © 2020 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Espower Bilisim