Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Yılmaz Morgül Kimdir
Ünlü
2021-02-01 22:17

Yılmaz Morgül Kimdir

İbrahim Yılmaz Morgül

 
  • (d. 14 Ocak 1964, Beykoz), Türk şarkıcı.
Yılmaz Morgül
Doğum adı İbrahim Yılmaz Morgül
Doğum 14 Ocak 1964 (57 yaşında)
Beykozİstanbul
Başladığı yer Türk
Tarzlar Türk Sanat Müziği
Meslekler Şarkıcı
Etkin yıllar 1995-günümüz
 
 
 

Yılmaz Morgül, Kanal D ekranında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk olarak katıldı. Magazin gündeminine ilişkin soruları kendi perspektifinden değerlendiren Yılmaz Morgül 14 Ocak 1964 yılında İstanbul Beykoz'da dünyaya geldi. Kariyerine Feriha Tunceli ve Sözer Yaşmut'tan musiki dersleri alarak başlayan Yılmaz Morgül, ilk albümü olan Elvada İstanbul'u 1995 yılında çıkardı. Peki Yılmaz Morgül kimdir?

 
 
 

Hayatı

Feriha Tunceli ve Sözer Yaşmut'tan musiki dersleri alan ve 1988 yılında Adana'da sahneye çıkmaya başlayan Yılmaz Morgül, “Elveda İstanbul” adındaki ilk albümünü 1995 yılında piyasaya sürdü. "Elveda İstanbul", "Kız Sen Kimsin?" ve Zeki Müren'in de seslendirdiği "Bahçevan" adlı parçalarla tanınmıştır.

Morgül, 1996 yılında cilt kanserine yakalandı. 7 yıl boyunca Amerika'da tedavi olduktan sonra sağlığına tekrar kavuştu. 2016 yılında katıldığı Survivor isimli yarışma programında, kendisine rahatsızlığından dolayı özel izin verildi.

Katıldığı televizyon programlarında 1982 doğumlu olduğunu söyleyen Yılmaz Morgül’ün gerçek yaşı, uzun süre gündem konusu oldu. Meslektaşı Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay'ın, 20 sene önce çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşması ise, tartışmalara son noktayı koydu ve Morgül'ün 1964 doğumlu olduğu ortaya çıktı.

2016 yılında yayınlanan Survivor adlı yarışmada Ünlüler takımında yer almıştır. Yine aynı yıl yayınlanan, Rising Star Türkiye adlı yarışmada jüri olmuştur.

 

Diskografi

  • Elveda İstanbul (1995)
  • Aşık Olmak İstiyorum & Unutama Beni (1996)
  • Yılmaz Morgül II (1996)
  • Masum Yalanlar (1997)
  • Olduğum Gibiyim (2000)
  • Türk Sanat Müziği Klasikleri (2001)
  • Can Parçam (2003)
  • Cennet (2005)
  • Türk Sanat Müziği Klasikleri (2008) 2CD
  • Yılmaz Morgül (2010)
  • Yılmaz Morgül & Ayfer Er - Aşk Benden Sorulur (2013) Single 
  • Yalnızlık Makamı (2015)
  • Yılmaz Morgül 2016 (2016)
  • Yılmaz Morgül Pop (2017)
 

Kaynak : Wikipedia.org / Milliyet haber


Bu haber 468 kez okundu.

                                                   7 + 1 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

Haber Scripti V5 © 2020 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Espower Bilisim