Sözcü gazetesi, yeni yılın ilk gününe skandal bir manÅŸetle çıktı. "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manÅŸetini atan gazete felaketler arasında Ayasofya'nın ibadete açılışını da koyması büyük tepkilere neden oldu.
SÖZCÜ HATIRLAMAK İSTEMİYORMUÅž!
'2020'den geriye hatırlamak istemeyeceÄŸimiz bu olaylar kaldı' diyen Sözcü gazetesi Deprem, çığ felaketi ve korona gibi felaketleri sıraladığı listede Ayasofya'nın ibadete açılması da felaket olarak gösterildi.
Temmuz 2020'nin felaketi olarak gösterilen kutucukta, "Yıllarca müze olarak hizmet veren İstanbul'daki Ayasofya Camii 86 yıl sonra ibadete açıldı. Dünya tepki gösterdi" ifadelerine yer verildi.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından ibadete açılan Ayasofya Camii, Müslüman dünyasında büyük bir sevince neden olurken Amerika ve Avrupa'dan Türkiye'ye karşı tepki sesleri yükselmiÅŸti.
Yıllar sonra ibadete açılan Ayasofya'da kılınan ilk namaza CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan da katılmıştı.