CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Adana'da katıldığı programda gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.
Esnafların sorunlarının daha iyi anlaşılması için Esnaf Bakanlığı kurulması gerektiÄŸini ifade eden Kemal KılıçdaroÄŸlu, hükümete aklınca Katar ile yapılan anlaÅŸmalar üzerinden yüklendi.
'İKTİARA OY VERMEK HARAM'
Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun ihale yapılmadan Katar'a satıldığını belirten CHP lideri, neden ihale yapılmadığının cevabını vermeyen bir iktidara oy vermenin haram olduÄŸunu savundu.
KılıçdaroÄŸlu, "Borsa İstanbul'un Katarlılara satıyorsunuz.. Gayet güzel. İhale yaptınız mı? Belki baÅŸka bir ülke gelip diyecekti ki ben ÅŸu kadar veriyorum. Niye ihale yapmadılar. Siz bu soruyu sormazsanız, bu sorunun cevabını almazsanız, bu sorunun cevabını vermeyen siyasi organa oy veremezsiniz. VerdiÄŸiniz her oy.. Bakın inançla söylüyorum, her oy haram olur. Her oy haram olur..." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
ÖÄžRETMENLERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Daha önce öÄŸretmenler ile ilgili olarak yaptığı "Hala iktidarın peÅŸinde giden öÄŸretmen varsa kimse kusura bakmasın, ben ona öÄŸretmen demem. ÖÄŸretmen, iradesini pazarlayan kiÅŸi deÄŸildir" ÅŸeklindeki açıklaması büyük tepki çekmiÅŸti.