İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19'dan etkilenen sektörlerin başında gelen turizmde, salgına raÄŸmen yerli ve yabancı misafirlerin ağırlanmaya devam edildiÄŸini, Akdeniz ve Ege kıyılarında hareketliliÄŸin sonbaharda da sürdüÄŸünü belirtti.
EN BÜYÜK ETKİ SAÄžLIK SEKTÖRÜ OLDU
Tüm olumsuzluklara raÄŸmen sektörün içinden gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un süreci çok iyi yönettiÄŸini ifade eden İşler, tüm dünyanın yaÅŸadığı sıkıntıdan Türkiye'nin en az etkilenen ülkelerin başında geldiÄŸini ifade etti.
Salgında bazı otellerin "iÅŸ yapılmaz" kaygısıyla açılmadığını anımsatan İşler, açan otellerin ise kazandığını dile getirdi.
BaÅŸta Rusya olmak üzere birçok ülkeden misafir ağırlayan Türkiye'de sezonun son aylarının beklenenden daha iyi yaÅŸandığını bildiren İşler, Türkiye'nin bu yıl 16 milyon turist ve 11 milyar dolar gelir hedefinin bulunduÄŸunu, buna doÄŸru emin adımlarla gidildiÄŸini aktardı.
İşler, Akdeniz çanağındaki rakip ülkelerde durumun daha kötü gözlendiÄŸine iÅŸaret ederek, bunun sadece turizm deÄŸil saÄŸlık altyapısıyla da ilgili olduÄŸuna dikkati çekti.
İNGİLİZLER SÜPRİZ YAPTI
Binlerce Rus turistin Antalya'ya tatil için geldiÄŸini, gelmeye de devam edeceÄŸini anlatan İşler, ÅŸöyle dedi:
"Bu senenin sürpriz ülkelerinden biri İngiltere. İngiliz turistlerin İspanya'ya karşı çok büyük bir ilgisi vardı. İspanya sınırlarını kapattı. SaÄŸlık altyapısı ve hükümetin kararından dolayı ciddi hatalar yaptılar. Vaka sayılarının artmasının bir türlü önüne geçemediler."
İspanya, İtalya, Hırvatistan'a gidemeyen turistlerin Yunanistan ile Türkiye'yi kıyasladığını dile getirerek, "Yunanistan'ın saÄŸlık altyapısının iyi olmaması ve Türkiye'nin çok iyi olması turistlerin tercihini buraya kaydırdı. Bunların başında İngilizler geliyor. Eylül ayında çok yoÄŸun bir talep var. Åžu anda İngilizler, İspanya'nın kendini kapatmasıyla rotasını Türkiye'ye çevirdi. Bunun en büyük sebebi pandemi sürecinin iyi yönetilmesi ve saÄŸlık altyapımızın güçlü olması." deÄŸerlendirmesinde bulundu.