Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Depremzedeler açıklanan taksit miktarından çok memnun
Emlak
2020-09-22 22:27

Depremzedeler açıklanan taksit miktarından çok memnun

ErdoÄŸan'ın fiyat müjdesi vatandaşı memnun etti! 'Kira fiyatına ev sahibi olacağız'

Elazığ'da hak sahibi depremzedeler CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın açıkladığı konut fiyatlarından memnun kalırken, devam eden inÅŸaatların bir an önce tamamlanmasını talep etti.

24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 kiÅŸi hayatını kaybetti, 2 ÅŸehirde 20 binden fazla konut ise ağır hasar gördü. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın talimatı Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum'un koordinesinde Elazığ'da 20 bin civarında konutun inÅŸa edilmesi için depremin hemen ardından çalışma baÅŸlatıldı. Bu kapsamda ÅŸehir merkezinde Dilek ile Petek Sitelerinin olduÄŸu yerde 179 daire ve BizmiÅŸen bölgesinde ise 781, Yazıkonak beldesinde 381 konut, 1 Cami ve 10 iÅŸ yerinin inÅŸaatı bitti. Kısa sürede hak sahiplerine verilecek daire sayısı bin 341'e yükselirken yıl sonuna kadar bu rakamın 8 bine ulaÅŸmasının hedeflendiÄŸi belirtildi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'da, depremzedelerin merakla beklediÄŸi konutların fiyatlarını açıkladı.

 

 

Dün açıklamada bulunan ve Elazığ ile Malatya'da yapılan konutlar için ödenecek rakamları belirlediklerini aktaran CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "2+1 konutlar ÅŸerefiye bedellerine göre 510 ile 725 lira arasında aylık ödeme ile vatandaÅŸlarımıza teslim edilecektir. 3+1 konut için 730 ile 935 lira arasında bir bedel belirlenmiÅŸtir. Köy evlerinde ahırsız olanlarda 790 lira ahırlı olanlarda 905 lira aylık ödemeler yapılacaktır. Ödemeler 20 yıl vade ve faizsiz olarak gerçekleÅŸtirilecektir" diyerek beklenen fiyat müjdesini verdi.


DEPREMZEDELER FİYATLARDAN MEMNUN KALDI

Fiyatlardan memnun olduklarını belirten Sürsürü Mahallesi Muhtarı Ergün Gül, "Kira fiyatına ev sahibi olacağız. Kışa giriyoruz. Bir an önce bu evlerin daha hızlandırılması lazım. Çünkü konteynerlerde kalanlar var ve sıkıntı olacak. Bir an önce bitirilip evlerine geçmeleri lazım. Fiyatlardan memnunuz. Ciddi anlamda uygun bir fiyata gelmiÅŸ. CumhurbaÅŸkanımıza da teÅŸekkür ediyoruz"dedi.

 

 

Åžu ana kadar ÅŸikayet duymadıklarına deÄŸinin ve evlere kira öder gibi ödeme yaparak sahip olunacağını anımsatan Gül, kendisine gelen vatandaÅŸların hepsinin fiyatlardan memnun kaldığını, bu ÅŸartlarda 500-700, 700 ile 900 arası taksitli bir ÅŸekilde sıfır faizle ödeme ÅŸartının cazip olduÄŸunu kaydetti.


"DEVLETİMİZ HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDA"

Hak sahiplerinden Gürkan Barata ise "Hak sahibi olarak cumhurbaÅŸkanımızın açıkladığı fiyatlar uygundur. Devletten istediÄŸimiz bir an önce evlere kavuÅŸmamız. Kış ayı geliyor ve vatandaÅŸ konteynerlerde kalıyor. Bu da soÄŸuk olacak. Bir an evvel hak sahiplerinin hakkına kavuÅŸmasını talep ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Allah devletimizden razı olsun. Her zaman vatandaşın yanında. Her maÄŸduriyetini gideriyor. Memnunuz, kira öder gibi hepimiz hak sahibi olarak hakkımıza kavuÅŸacağız" diye konuÅŸtu.

Köylerdeki hak sahiplerinden Fikret Gürtük de "Ben köylerdeki hak sahiplerindenim. Fiyat olarak iyi. Fiyattan ziyade zaman konusunda sıkıntı var. İnÅŸallah soÄŸuklar gelmeden vatandaÅŸların maÄŸduriyetleri giderilir diye düÅŸünüyorum" ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK : İHA

 ETİKETLER

 


Bu haber 144 kez okundu.

                                                   8 + 6 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

Haber Scripti V5 © 2020 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Espower Bilisim